"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beloning meewerkende kinderen

Voor kinderen die meewerken in de onderneming van hun ouders bestaat een vereenvoudigde regeling om hun hiervoor te belonen, de zogenaamde Kalenderjaarregeling (KJ-regeling). Het loon is aftrekbaar van de belastbare winst en leidt binnen bepaalde grenzen niet tot belastingheffing bij het kind.

Voorwaarden

Deze regeling mag onder de volgende voorwaarden toegepast worden:

  • Er is sprake van een eenmanszaak, maatschap, vof of cv.
  • Het kind werkt in de onderneming van de ouder(s) en is minimaal 15 jaar.
  • Het kind behoort tot het huishouden van deze ouder.
  • Het kind is niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen.
  • Het kind geniet geen winst uit onderneming.

Toepassing

Voor toepassing van de eenvoudige regeling moet toestemming gevraagd worden aan de Belastingdienst. Als deze toestemming niet is aangevraagd of als niet aan alle voorwaarden is voldaan, gelden de normale administratieve verplichtingen.

Hoogte loon

De beloning dient in verhouding te staan tot de verrichte werkzaamheden. Voor de waardering van kleding, maaltijden en inwoning gleden speciale regels. Het is van belang bij de bepaling van de hoogte van het loon rekening te houden met de bijverdiengrenzen om korting op de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de studiefinanciering te voorkomen.

Loonaangifte

Binnen één maand na afloop van het kalenderjaar moet de loonaangifte over het gehele vorige jaar ingediend worden bij de Belastingdienst. In de administratie hoeft alleen een specificatie van het uitbetaalde loon bijgehouden te worden.

Bron: Overig | publicatie | 23-06-2021

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?