"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bijzonder uitstel van belastingbetaling tot 1 april 2021

Vanwege de aanhoudende financiële effecten van de coronacrisis heeft het kabinet besloten een aantal fiscale maatregelen te verlengen. Een daarvan is het bijzonder uitstel van betaling. Aanvragen of verlengen kan nu tot 1 april 2021.

Verlengen bijzonder uitstel

Wanneer men al eerder bijzonder uitstel van drie maanden heeft aangevraagd, heeft men nu tot 1 april 2021 de tijd om het te verlengen. Dat is mogelijk met een online formulier bij de Belastingdienst. Als men het bijzonder uitstel niet wil verlengen, moet na de laatste dag van het bijzonder uitstel de belasting weer op tijd betaald worden.

Aanvragen bijzonder uitstel

Wanneer men recent in financiële problemen is gekomen door de coronacrisis, kan men tot 1 april 2021 voor de eerste keer bijzonder uitstel van betaling aanvragen middels het online formulier.

Betalingsregeling van 36 maanden

Voor de opgebouwde belastingschuld tijdens het bijzonder uitstel, wordt een betalingsregeling aangeboden. In de periode van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 betaalt men dan 36 maanden lang elke maand een vast bedrag. Bij verlenging van het bijzonder uitstel voor belastingen tot 1 april 2021 vallen deze belastingen ook automatisch onder de betalingsregeling. Na 1 april 2021 zal men door de Belastingdienst geïnformeerd worden over de hoogte van de belastingschuld die onder de betalingsregeling valt.

Bron: Ministerie van Financiën | publicatie | 16-12-2020

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?