"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog: Curatoren en Bewindvoerders, bemoeilijkt in het uitvoeren van hun werkzaamheden?

Hopelijk brengt het vaccin tegen COVID-19 in de loop van het jaar meer vrijheid, dan op dit moment het geval is. Zelf hoop ik dat de wereld met nog één jaar buffelen, vanaf 2022 weer ‘normaal’ kan gaan functioneren. Dat je niet meer op afstand hoeft te werken en gewoon met elkaar ‘face to face’ in contact kan komen.

Ik kan mijzelf voorstellen dat beschermingsbewindvoerders, curatoren en mentoren het afgelopen jaar bemoeilijkt werden in het uitvoeren van hun werkzaamheden door COVID-19. Deze personen werken met een deel van de gemeenschap, die financieel zelf niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen of die vanwege andere redenen hulp nodig hebben.

De beschermingsbewindvoerders, curatoren en mentoren die onder de Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren vallen, dienen, ondanks de COVID-19 uitbraak, toch een aantal documenten in te leveren bij de kantonrechter.

  1. Rapport van feitelijk bevindingen over de genoemde kwaliteitseisen;
  2. Adviesbrief van de accountant met noodzakelijke verbeteringen t.o.v. de kwaliteitseisen;
  3. De jaarrekening of de balans en de staat van baten en lasten;
  4. Samenstellings- of controleverklaring bij de jaarrekening.
    (de grens voor een controleverklaring ligt daarbij op een balanstotaal van € 350.000, omzet vanaf € 700.000 en gemiddeld aantal werknemers in het boekjaar zijn 10 of meer geweest)

Punt 1, 2 en 4 moeten door een accountant zijn uitgevoerd.

Het vervelende voor de kantoren die onder Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren dat het extra kosten en tijd met zich meebrengt. Het is prettig als dit door een accountantsorganisatie wordt uitgevoerd die ervaring heeft met het uitvoeren van de nodige werkzaamheden en ook up-to- date is met de laatste wijzigingen.

Samen met mijn collega’s Johan Bouman en Alfred Stegerman voeren wij binnen Boschland accountants en adviseurs al enkele jaren voor een aantal van uw concullega’s de diverse werkzaamheden uit. Daarnaast leiden wij binnen onze organisatie ook collega’s op om ons te ondersteunen. Zo bent u verzekerd dat ten alle tijden er een deskundige voor u klaar staat.

Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Sam Groenhof

Bron: Fri, 29 Jan 2021 09:47:37 +0100

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?