"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog: Meer dan alleen cijfers

Bij het woord accountantskantoor wordt in eerste instantie vooral gedacht aan het maken van de jaarcijfers, de aangifte Inkomstenbelasting, het verzorgen van de BTW-aangifte en natuurlijk de fiscale adviezen. Daarnaast worden wij als accountantskantoor de laatste jaren meer en meer gevraagd als adviseur voor de langere termijn. Waar wil ik staan over vijf jaar, wat is mijn “stip aan de horizon”.

Om dat te kunnen bepalen is visie nodig en een adviseur waarmee je kunt sparren. Dat geldt bij investeringen, bij een beslissing om te stoppen of bij een bedrijfsoverdracht. Na een periode van samenwerking blijkt dikwijls dat bij de definitieve bedrijfsovername de visie van de jonge en de oudere generatie uiteen loopt. Dat geeft nog weleens strubbelingen. Vaak gaat dat niet over de cijfers en de begroting, maar veel vaker knelt het op het gebied van de emoties.

Er is geen één situatie hetzelfde, maar duidelijk is wel dat “het gevoel” een grote rol speelt. Bij Boschland hebben we hiermee veel ervaring. Wij worden dikwijls ingeschakeld om als “verbinder” de beide belangen bij elkaar te brengen. Het managen van de verwachtingen is daarbij van groot belang. Hoe gaan we met elkaar verder? Wat is de rol van de ondernemer, van de partner en van de ouders? Leg dit vast op papier, en denk niet te snel: “daar komen we wel uit”. 

Boschland accountants en adviseurs kan bedrijfsovernames begeleiden en ook een “second opinion” wordt vaak zeer op prijs gesteld. U kunt ons bereiken via teamfoodenagri@boschland.nl of 0575-461391.

Herman Vrielink
Bedrijfsadviseur

Bron: Thu, 12 Nov 2020 13:52:49 +0100

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?