"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VERGROOT UW SLAGINGSKANS

Fusies & Overnames

Wilt u uw bedrijf overdragen of een onderneming van iemand anders overnemen?
Ondernemerskompas ondersteunt u in het traject.

Wij weten de weg

Bedrijfsovername

Denk u erover om uw bedrijf over te dragen en wie is dan een geschikte overnamekandidaat? Of bent u eerder van plan de onderneming van iemand anders over te nemen? In ieder geval is een bedrijfsovername of -overdracht een complex en intensief traject. De sleutel tot een succesvolle overdracht is een juiste voorbereiding. De adviseurs van Boschland accountants en adviseurs begeleiden u hierbij. Met een berg aan ervaring weten wij de weg.

Waaraan denken bij een bedrijfsovername?

In het geval van een bedrijfsovername is er veel om over na te denken: neem alleen al die fiscaal/juridische uitdagingen. Wat is het bedrijf ‘waard’? En vergeet niet de personele en arbeidsrechtelijke gevolgen van de overname.

Het is bij een bedrijfsovername van groot belang dat men de beslissing om het bedrijf over te dragen uiterst zorgvuldig maakt. Vaak is uw bedrijf toch ook een beetje uw ‘kindje’. Naast het emotionele deel spelen er ook allerlei fiscale, financiële en juridische aspecten een rol bij een bedrijfsoverdracht. Daarom is het van groot belang om u goed te laten adviseren en begeleiden in dit traject. Wij kijken op detailniveau naar deze onderdelen.

Bedrijfsoverdracht: een meerjaren traject

Een bedrijfsovername is een geleidelijk traject wat meerdere jaren kan duren. Het proces zelf kent namelijk vele facetten, die essentieel zijn voor de slagingskans van koop of verkoop:

 • Wensen overzichtelijk in kaart brengen
 • Optimaliseren waarde onderneming
 • Vaststellen waarde onderneming
 • Opstellen informatiememorandum
 • Zoekproces naar vinden potentiële kopers
 • Onderhandelingen
 • Boekenonderzoek (due diligence)
 • Financieren van de overnamen

Boschland ondersteunt in het volledige traject van een bedrijfsovername. Van de voorbereidingen en het verkoop-klaar maken tot de uiteindelijke overdracht. Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen?

Neem vrijblijvend contact op. Wij zijn toegankelijk en altijd bereikbaar

Wij weten de weg

 • Advies voor elke ondernemersvraag
 • Eén vaste sparringpartner
 • Altijd bereikbaar en dichtbij
 • Groeit mee met jouw bedrijf
 • 13 kantoren, 9 locaties

Email ons

Stuur ons een bericht en
we nemen contact met je op.

Laat ons contact opnemen

Laat je gegevens achter en een van onze deskundige medewerkers neemt contact met je op.

Overige diensten

Accountancy

U de touwtjes in handen, wij ondersteunen met financiële kennis. Samen gaan we voor een optimaal resultaat.

HR Services

Meer tijd voor uw medewerkers en focus op uw bedrijfsvoering door geautomatiseerde processen.

Advies

Volledige automatisering en digitalisering van de boekhouding. Hierdoor is jouw administratie altijd up-to-date.

Verzekeringen

Wij gidsen u door een lastige materie en zorgen dat u alleen de verzekeringen krijgt die u nodig heeft.

Klanten aan het woord

Frank Giezen

Ojah

In het begin van mijn ondernemerschap had ik weinig verstand van financiële bedrijfsvoering of jaarrekeningen. Dankzij OndernemersKompas is dat helemaal verleden tijd. Zij maakten mij volledig wegwijs en namen mij altijd persoonlijk en professioneel mee in financiële zaken. Zelfs na een enorme groei van ons bedrijf, bleven ze meerwaarde toevoegen. Toen we de loonadministratie wilden uitbesteden, kwamen we natuurlijk weer bij hen uit. Een aanrader voor het MKB!

Klanten aan het woord

Wim van Ginkel

Koninklijke Ginkel Groep

Al vanaf begin jaren 90 groeien wij samen met de ondernemingen van OndernemersKompas. De samenwerking is daarbij van twee kanten altijd erg goed geweest. Dit komt met name door het persoonlijke contact, hun vermogen om mee te gaan met de tijd en het vertrouwen wat ze mij geven. Toen wij een aantal jaren geleden onze loonadministratie wilden gaan uitbesteden, kwamen we vanzelfsprekend weer bij OndernemersKompas uit. Ik kan OndernemersKompas aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan vooruitgang.

Klanten aan het woord

Gerwin Jansen

Master data consulting

Al vanaf dag één kan ik als kleine ondernemer bouwen op OndernemersKompas. Zij weten wat er bij mij speelt, hoe ik dingen doe en kennen de ins en outs van mijn business. Daarnaast gaan zij door hun persoonlijke aanpak en het pro-actief meedenken verder dan elke andere dienstverlener. Door kritische vragen te stellen zoals: “Heb je er wel eens aan gedacht het zo te doen?”, helpen zij mij écht verder vooruit. Hun onderbouwde aanpak daarin en de fijne samenwerking maakt het een super goede match!

× Hoe kunnen we je helpen?