"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energielabel naar verwachting na 1 januari 25 maal duurder

Weet u hoe milieuvriendelijk en energiebesparend uw woning is? Met een energielabel kunt u dit aantonen. Het energielabel is een keurmerk dat onder andere laat zien hoe goed uw woning geïsoleerd is. Als u uw huis verkoopt bent u verplicht om een definitief energielabel te kunnen overhandigen. Kunt u deze niet overhandigen? Dan wordt er een boete opgelegd én dient u alsnog de kosten te betalen voor het aanvragen van een definitieve energielabel.

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels omtrent het aanvragen van het keurmerk. Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen kunnen veel geld besparen. Een keurmerk kan op dit moment nog door uzelf, met uw DigiD-code, aangevraagd worden en kost gemiddeld € 7,50. Na 1 januari dient er een controleur te komen kijken en kunnen de kosten naar verwachting al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s.

Een energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Als u deze dit jaar nog aanvraagt en u verkoopt uw woning binnen 10 jaar, dan bent u slechts enkele euro’s kwijt in plaats van enkele honderden euro’s.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van het energielabel, of heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag.

Gerjan Beumer
relatiebeheerder

Bron: Thu, 05 Nov 2020 12:54:32 +0100

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?