"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Extra mogelijkheid aanvragen voorschot GLB-steun

In de maand juni bestond als gevolg van de sterk gestegen kosten door de Oekraïnecrisis de mogelijkheid een voorschot op de basis- en vergroeningsbetaling aan te vragen. Om te voorkomen dat door de extreme droogte in Nederland liquiditeitsproblemen bij landbouwers ontstaan, wordt een extra aanvraagmogelijkheid gecreëerd in de periode 5 t/m 26 september 2022. In deze periode kan alleen een voorschot aangevraagd worden voor zover hiervan nog geen gebruik is gemaakt in de eerste aanvraagperiode. Deze liep van 7 t/m 28 juni 2022.

Het voorschot bedraagt € 270 per hectare met een betalingsrecht. Voor nog toe te kennen betalingsrechten uit de Nationale reserve krijgt men geen voorschot. Alleen voorschotten hoger dan € 400 worden uitbetaald. 

In het huidige en de afgelopen twee belastingjaren mag men niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun (hebben) ontvangen. Indien dit maximale bedrag al is bereikt of men met het voorschot over dit bedrag heen gaat, heeft men geen recht op het voorschot. Er is geen eenduidige lijst van welke steunmaatregelen en subsidieregelingen onder de-minimissteun vallen. Wanneer men dergelijke steun heeft ontvangen, zal er echter altijd een de-minimisverklaring ingestuurd moeten zijn. Daaruit is dus af te leiden dat die steun of subsidie onder de-minimissteun viel.

Bron: Overig | publicatie | Staatscourant 2022 nr. 22809 | 28-08-2022

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?