"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gebeld ”door de fiscus”

Het is de afgelopen maanden meerdere malen voorgekomen dat agrarische ondernemers slachtoffer werden van telefonische fraude. Zij werden zogenaamd door de Belastingdienst gebeld, met het verhaal dat de Omzetbelasting (BTW) niet op tijd betaald was. En met het verzoek onmiddellijk een bedrag over te maken aan een deurwaarder.

U heeft hier inmiddels via de krant of TV al het nodige over kunnen lezen en zien. De beller doet zich voor als iemand van de belastingdienst en blijkt telkens goed op de hoogte van de gegevens van de ondernemer. Daarmee kwam de dreiging dat de lopende rekening geblokkeerd was, behoorlijk geloofwaardig over. Een aantal mensen heeft zich laten overbluffen. Achteraf kunnen zij zich wel voor het hoofd slaan, maar op dat moment waren zij “in de ban van de beller”.

Moraal van dit verhaal: u wordt nooit rechtstreeks gebeld door de Belastingdienst! En ook niet de bank, die vraagt om uw pinpas of uw pincode. Wees ook scherp op nepmails van de bank. Mocht u toch op deze wijze benaderd worden: schrijf het telefoonnummer en tijdstip op en meld dit bij de politie. Hoe meer tips, hoe groter de kans dat deze boevenbende opgerold kan worden. Blijf alert!

Mocht u hier meer over willen weten, of vragen hebben? Neem dan contact met mij op.

Herman Vrielink
Bedrijfsadviseur

Herman Vrielink

< terug naar nieuwsoverzicht

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?