"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handhaving UBO-registratie

Als gevolg van Europese regels zijn veel ondernemingen verplicht hun eigenaren of personen die zeggenschap hebben (zogenaamde UBO’s) in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven. Dit register heeft als doel het tegengaan van financieel-economische criminaliteit.

De registratieplicht geldt onder meer voor bv’s, maatschappen, vof’s en cv’s, maar niet voor eenmanszaken. Deze registratie had voor 27 maart moeten plaatsvinden.

Het Bureau Economische Handhaving (BEH) is inmiddels begonnen met het sturen van brieven naar organisaties die hun UBO’s niet hebben ingeschreven in het UBO-register en die hierover al twee brieven van de KvK hebben gekregen. Deze organisaties krijgen twee weken de tijd om de inschrijving alsnog in orde te maken. Wanneer dit niet gebeurt, belt het BEH om nogmaals aan te sporen de UBO-registratie te regelen.

Als de UBO’s, nadat een brief van het BEH is ontvangen, niet binnen twee weken juist en volledig in het UBO-register zijn ingeschreven, is de organisatie in overtreding en kan het BEH een boete of een dwangsom opleggen. De boete is maximaal € 22.500, voor een dwangsom geldt geen maximumbedrag.

Bron: Overig | publicatie | 01-06-2022

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?