"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe belangrijk is een goede virusscanner?

In mijn vorige blog ‘Onderschatting van cybercriminaliteit” heb ik verteld dat ik in de volgende blog in zou gaan op de virusscanner. 

We kunnen niet meer zonder internet, maar het web kent helaas ook veel gevaren. Tijdens het downloaden van een programma of bestand kan gemakkelijk een ongewenst bestand worden binnengehaald. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor je computer én je bestanden. Het gedownloade bestand kan namelijk een virus bevatten. Hierdoor kan je computer op slot gezet worden, of bestanden kunnen worden verwijderd. Een virusscanner verkleint de kans hier op.

Het belang van antivirus software
Met een antivirus software worden bestanden die worden binnen gehaald gecontroleerd op potentiele gevaren. Het is dus erg belangrijk om een actueel antivirus software programma op je computer te installeren. Hierdoor worden verdachte en geïnfecteerde bestanden door de software tegengehouden of in quarantaine geplaatst ter beoordeling van de gebruiker.

De impact van kwaadwillende bestanden
De schade van kwaadwillende software kan grote gevolgen hebben. De geïnfecteerde bestanden moeten worden hersteld. Een goede back-up is essentieel voor het herstel van de bestanden. De schade die niet gewenste software kan aanbrengen is niet in tijd en geld uit te drukken. Er zijn diverse gratis antivirusprogramma’s beschikbaar, maar onthoud dat geen van deze gratis versies volledige bescherming biedt. Bij bijvoorbeeld bankfraude zal de bank niet snel geneigd zijn om de geleden financiële schade te vergoeden.

Het hoogste beveiligingsniveau reserveren veel antivirusbedrijven alleen voor betalende gebruikers. Voor een relatief gering bedrag per jaar ben je met een betaald programma goed beschermd tegen virussen, maar ook tegen andere vormen van cybercrime! Ik adviseer dan ook om gebruik te maken van een betaald antivirusprogramma.

Heeft u vragen bijvoorbeeld over antivirus software? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag.

Theo van Hardeveld

Bron: Wed, 30 Sep 2020 11:23:47 +0100

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?