"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klopt uw voorlopige aanslag 2018 nog?

Aan het begin van het nieuwe jaar zult u al meer zicht hebben op uw winstcijfers over 2018. Misschien is het zelfs tijd om uw voorlopige aanslag aan te passen.

Voorlopige aanslag

Voorlopige aanslagOndernemers krijgen aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Omdat uw winstcijfers dan nog niet bekend zijn, baseert de fiscus zich op de cijfers uit het verleden. Verwacht u een afwijking, dan kunt u de aanslag zelf aanpassen of dit door ons laten doen.

Wanneer afwijken?

Een afwijkend winstcijfer kan het gevolg zijn van een mee- of tegenvallende winst. Maar ook onvoorziene kosten of investeringen kunnen ervoor zorgen dat uw voorlopige aanslag afwijkt van uw definitieve. Daarnaast kunnen er ook andere oorzaken zijn, zoals de aankoop van een woning of een echtscheiding.

Zelf aanpassen

Wilt u uw voorlopige aanslag zelf aanpassen? Dit doet u online via ‘mijnbelastingdienst’. U logt in met uw DigiD, kiest het betreffende belastingjaar en vult uw gegevens in, inclusief uw gewijzigde winstcijfers. U krijgt vervolgens een nieuwe voorlopige aanslag. Op deze manier verkleint u het verschil tussen uw voorlopige aanslag en de definitieve. U vermindert daardoor ook eventueel te betalen belastingrente.

Let op! Een aanpassing van uw voorlopige aanslag voor 2018 heeft geen invloed meer op uw voorlopige aanslag voor 2019. Deze kunt u echter op dezelfde manier weer aanpassen, zodra u deze begin 2019 ontvangt. 

Mocht u nog vragen hebbben over uw vooorlopige aanslag, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

< terug naar nieuwsoverzicht

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?