"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maïspercelen op zand- en lössgronden alsnog melden

De teelt van maïs op zand- en lössgronden had uiterlijk 15 februari 2021 gemeld moeten worden bij RVO.nl. De mogelijkheid bestaat vergeten percelen alsnog te melden. Verder bestaat er een uitzondering voor percelen die pas na 15 februari 2021 zijn aangekocht of gepacht.

Vergeten melding maïsperceel

Wanneer de melding is vergeten, kan men een perceel nog tot en met 31 maart 2021 doorgeven. Dit is alleen mogelijk als het perceel waarop maïs geteeld gaat worden:

  • niet bemest is voor 15 maart; en
  • op het moment van doorgeven bijgewerkt is in de perceelregistratie.

Op deze voorwaarden wordt gecontroleerd.

Het alsnog doorgeven van een perceel is mogelijk via ‘Digitaal post versturen’. In het bericht moeten de relatiegegevens, het jaar van melding en de ‘vergeten’ percelen worden vermeld. Per perceel moeten het volgnummer, de perceelnaam, de perceeloppervlakte, de gewascode en de omschrijving van de gewascode genoemd worden.

Gepachte of aangekochte percelen

Voor gepachte of aangekochte percelen wordt een uitzondering gemaakt op het verbod om maïs te telen. Bij controle moet men kunnen laten zien dat het pacht- of koopcontract na 15 februari 2021 is ondertekend. Dat betekent dat op dit perceel (dat niet is aangemeld) wel maïs geteeld mag worden als men het niet voor 15 maart heeft bemest. Dit geldt alleen voor pacht of aankoop, omdat in deze situaties de datum officieel is vastgesteld bij de notaris of de Grondkamer.

Bron: Overig | publicatie | 24-03-2021

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?