"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microsoft stopt met het ondersteunen van Windows 7

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7. Er worden geen verdere updates of vernieuwingen meer uitgebracht. Windows 7 is een besturingssysteem van Microsoft voor pc’s en laptops. Toch is het ietwat verouderde besturingssysteem nog steeds erg populair, vooral onder zakelijke gebruikers. Uit onderzoek van Net Market Share blijkt dat ca. 50% van de bedrijven nog steeds Windows 7 gebruiken.

Veiligheidsrisico’s

Microsoft blijft tot 14 januari 2020 veiligheidsupdates uitbrengen, daarna wordt uw computer kwetsbaarder voor hackers, virussen en beveiligingslekken. Hiermee neemt u een onverantwoord risico en brengt uw bedrijfsprocessen in gevaar.

Windows 10

Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. U ontvangt de laatste beveiligingsupdates die u helpen om uw gegevens beter te beveiligen. Microsoft is van plan om Windows 10 continu te updaten. Deze updates zijn op twee manieren te categoriseren: feature updates en quality updates. Met de feature updates wil Microsoft de gebruiker twee keer per jaar verrassen met nieuwe functionaliteiten. De quality updates zijn met name bedoeld om de veiligheid van het systeem op peil te houden en om bugs snel te fixen. Deze zullen periodiek – waarschijnlijk op het moment dat ze belangrijk worden – plaatsvinden.

Planning en advies

Het is geen geheim dat het upgraden naar nieuwe besturingssystemen ondernemers veel tijd kost en dat het vraagt om een zorgvuldige planning. Bedrijven die beschikken over meerdere apparaten met Windows 7 zullen eerst moeten identificeren welke machines opgewaardeerd of vervangen moeten worden. Maar is uw pc wel geschikt voor Windows 10, wanneer u besluit de overstap naar Windows 10 te maken. Of wordt het dan toch echt tijd voor een nieuwe pc?

Wij kunnen u adviseren en verlenen u hulp bij de voorbereidingen en het daadwerkelijk upgraden naar Windows 10. Daarnaast kan het u ook nog eens financieel voordeel opleveren bij het upgraden van uw licenties. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Theo van Hardeveld
hardeveld@boschland.nl
0344 60 32 15

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?