"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwe kaarten met kabel- en leidinginformatie

Wanneer u als agrarisch ondernemer graafwerkzaamheden uitvoert, moet u ervoor zorgen dat ondergrondse kabels en leidingen niet worden beschadigd. Op zogenaamde WIBON-kaarten is te zien waar deze kabels en leidingen liggen. Deze kaarten zijn onlangs vernieuwd. Wanneer u grond heeft opgegeven in de Gecombineerde opgave 2020, staan de nieuwe kaarten klaar in Mijn dossier bij RVO.nl. Deze moeten gebruikt worden als er graafwerkzaamheden worden verricht. In bepaalde gevallen moet een graafmelding (KLIC-melding) worden gedaan bij het Kadaster.

Geen graafmelding

Wanneer een agrarisch ondernemer graafwerkzaamheden verricht op minder dan 50 centimeter diepte op een perceel dat hij zelf gebruikt, is een graafmelding niet verplicht. Wel heeft u de plicht om op de WIBON-kaarten te kijken waar de ondergrondse kabels en leidingen liggen en te zorgen dat deze niet worden beschadigd. Kabels en leidingen zijn normaliter op een diepte van meer dan 50 centimeter gelegd, maar u zult moeten onderzoeken of dit (nog) het geval is.

Wel graafmelding

Wanneer u dieper dan 50 centimeter graaft op een eigen perceel of als gegraven wordt op een perceel van iemand anders, is een graafmelding wel verplicht.

Geen kaarten beschikbaar?

Als u geen grond heeft opgegeven in de Gecombineerde opgave 2020, maar wel wil weten waar ondergrondse kabels en leidingen liggen, kunt u een oriëntatieverzoek KLIC doen bij het Kadaster.

Bron: Overig | publicatie | 25-11-2020

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?