"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onmogelijke duizendpoot

Ik las pasgeleden: “de moderne bakker ondernemer moet een alleskunner zijn. Niet alleen heeft hij kennis nodig van brood bakken en banket produceren, maar hij moet ook op de hoogte blijven van de cao en arbeidsvoorwaarden, ontslagregels, financiering, voedselveiligheid en hygiëne, online ondernemen, bedrijfsopvolging, verkoop en marketing en opleiding.”

Het duizelde me tijdens het lezen en het verbaast me iedere keer weer. Hoe kun je goede producten neerzetten en al het bovenstaande ook nog bijhouden, vooral met de continue veranderende regels? Deze duizendpoot moet ik nog ontmoeten.

In mijn beleving hoeft de moderne bakker ondernemer echter niet alles zelf te doen. Je doet waar je goed in bent en schakelt anderen in voor de dingen die je minder liggen of die je zelf niet (goed) beheerst.

Als boekhouding en financiën je niet liggen, breek er dan niet je hoofd over. Ga ook niet met de handen in het haar zitten als bij het aannemen van een nieuwe werknemer, maar schakel de hulp in van iemand die de cao goed kent. Het bespaart onnodige stress en frustraties.

Ik bak ook niet mijn eigen brood, maar haal het altijd bij de bakker.

Ga uit van je eigen kracht, en schakel waar nodig andere expertise in.

Henk Hoksbergen

Henk Hoksbergen is accountant en als adviseur bakkerijbranche werkzaam bij Boschland accountants & adviseurs in Ede. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0318-691111 of per e-mail via bakkersteam@boschland.nl.

Henk Hoksbergen

< terug naar blogs

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?