"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overmacht GLB-subsidies tijdig melden

Wanneer het door extreme situaties niet lukt om aan de voorwaarden of randvoorwaarden voor de GLB-subsidies (bijv. basisbetaling, vergroeningsbetaling, graasdierpremie) te voldoen, kan een beroep op overmacht worden gedaan.

Wanneer is er sprake van overmacht?

Met overmacht worden extreme situaties bedoeld, die niet te voorspellen of te voorkomen zijn, zoals extreem weer (bijvoorbeeld droogte over lange tijd of heftige regenval), ziektes bij dieren of gewassen, overlijden of onverwachte onteigeningen.

Tijdig melden

De melding van overmacht moet binnen 15 werkdagen gedaan worden vanaf de dag dat dit mogelijk is. Bijvoorbeeld binnen 15 werkdagen nadat duidelijk is dat de datum van inzaai van een vanggewas niet haalbaar is of dat een ziek dier, waarvoor graasdierpremie is aangevraagd, voor herstel op stal moet worden gezet. Zonder een tijdige melding is een beroep op overmacht bij een latere subsidiekorting eigenlijk kansloos.

Indienen melding

De melding kan worden ingediend via mijn.rvo.nl. Bij de melding moet bewijsmateriaal gevoegd worden, zoals foto’s, een schaderapport, bewijs van dierenarts of neerslaggegevens van een nabijgelegen weerstation.

Bron: Overig | publicatie | 16-08-2022

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?