"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wellicht krijgt u toch huurtoeslag

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. U kunt uitrekenen of u ook mogelijk in aanmerking komt.

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een tegemoetkoming voor personen die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Goedkope huurwoningen zijn immers weinig beschikbaar.

Recht op toeslag?

Wie wil weten of er recht bestaat op huurtoeslag, kan op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Hieruit blijkt ook dat meer mensen dan vorig jaar recht hebben op huurtoeslag. Naar schatting betreft het zo’n 115.000 personen.

Voorbeeld: uit de proefberekening blijkt bijvoorbeeld dat een alleenstaande met een jaarsalaris van € 25.000 en een huur van € 600 per maand, vorig jaar geen recht op huurtoeslag had en dit jaar op € 82 per maand.

Let op! Er bestaat voor de huurtoeslag nog wel een vermogensgrens: € 30.846 voor alleenstaanden en € 61.692 voor stellen.

Tip! Bereken bij een laag inkomen dus altijd of er recht bestaat op huurtoeslag, ook als dit vorig jaar niet het geval was en er verder niets of vrijwel niets is gewijzigd.

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?