"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorg voor hygiëne

Hygiëne, een onderwerp dat ik op dit moment overal lees en hoor. Was je handen extra vaak en gebruik regelmatig desinfectiegel. Maar in de bakkersbranche is dit altijd actueel, want iedereen wil toch een voedselveilig product? Hoe kunnen ondernemers in de bakkersbranche, in de tijd van het coronavirus, hier nog extra op letten?

Het is van belang dat er bewust mee om wordt gegaan en dat er extra maatregelen worden getroffen. Maak bijvoorbeeld extra vaak oppervlakten en voorwerpen schoon die vaak worden aangeraakt. Zet op een aantal plekken desinfectiegel neer, zodat medewerkers, maar ook klanten regelmatig even hun handen kunnen desinfecteren.

Daarnaast is het voor ondernemers een zeer pittige periode, want wat gaat dit voor economische gevolgen hebben? Niemand weet hoe lang het gaat duren en wat de impact gaat zijn. Om ondernemers tegemoet te komen heeft de overheid al diverse noodmaatregelen getroffen. Hieronder een paar belangrijke.

Noodfonds Overbruggingsperiode Werkgelegenheid (NOW)

De NOW is een tijdelijke noodmaatregel, bedoeld ter compensatie voor werkgevers die te maken hebben met omzetverlies. Met het NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en flexibel contract doorbetalen. De NOW is in de plaats van de oude werktijdverkorting (WTV) gekomen, die overigens is komen te vervallen.

Uitstel Belasting Betalen (UBB)

Door het coronavirus bent u niet de enige die in geldproblemen komt. Het is dan ook direct mogelijk om bij De Belastingdienst uitstel voor het betalen van belasting aan te vragen. De Belastingdienst geeft ondernemers direct drie maanden uitstel, dit doen zij zonder dat er bewijzen meegestuurd hoeven te worden.

Daarnaast zijn er nog een aantal regelingen, gericht op extra financiering en noodhulp beschikbaar.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van NOW of het aanvragen van uitstel van belasting betalen? Neem dan contact met ons op. Ook met andere vragen kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag.

Henk Hoksbergen
accountant

Henk Hoksbergen

< terug naar blogs

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?